Duiken in Mauritius

Ontdek al duikend Mauritius

Mauritius is een eiland dat bij uitstek geschikt is voor diverse watersporten. Hierbij mag duiken zeker niet ontbreken. Je kunt er duiken rondom het totale eiland maar in het zuiden zijn er wat minder geschikte plekken dan elders.

 

Ontdek de dieren onder water

Het onderwaterleven rondom Mauritius is indrukwekkend. Je vindt er tijdens het duiken tal van bijzondere diersoorten waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan haaien, schildpadden en veel soorten tropische vissen. Zowel beginnende als gevorderde duikers kunnen er hun hart ophalen.

Veel locaties om te duiken

Duiken is mogelijk op heel veel plaatsen in de riffen en je vindt de meeste en beste duikmogelijkheden in het noorden, westen en oosten van het eiland. Op deze plaatsen vind je dan meteen ook de meeste duikscholen. Als je nog niet zo bedreven bent in het duiken is het dan ook zeker een aanrader om daar naartoe te gaan. Niet iedere stek is namelijk even geschikt voor iedere duiker en niet iedereen heeft zelf de juiste uitrusting.

 

Wanneer kun je duiken?

Duiken kun je nagenoeg het hele jaar door rondom Mauritius maar het beste zicht en het meeste leven onder water vind je er in de zomerperiode die van november tot maart loopt. In de andere maanden is duiken zeker ook mogelijk maar het kan zijn dat je dan wat minder ziet. In januari en februari kan het veel regenen en stormen op Mauritius dus dat kan het duiken wel bemoeilijken. Het zeewater is echter in de zomerperiode op zijn lekkerst omdat het dan aangenaam warm is.

 

Koraalriffen en haaien

Behalve het dierenleven onder water kun je ook duiken in de koraalriffen bij het eiland. Deze zijn zeer de moeite waard en zijn dan ook bij menig duiker favoriet. Daarnaast kun je ook duiken bij grotten en kliffen en liggen er op verschillende plaatsen scheepswrakken waar ook naar gedoken kan worden. De diversiteit is dus enorm. Ben je een gevorderde duiker? Dan kun je aan de zuidkant van het eiland duiken met haaien. Voor een uitdaging kun je daar zeker terecht.

Goed klimaat

Wil je graag duiken bij Mauritius? Kijk dan goed wat de mogelijkheden zijn en wat de beste tijd is om naar het eiland af te reizen. In de regel zijn de maanden die niet in de zomer vallen het beste om er naartoe te reizen maar eigenlijk is het daar het hele jaar veelal goed weer. In de zomer loop je de meeste kans op tropische stormen die van zee afkomstig zijn maar er zijn dan ook nog meer dan genoeg mooie dagen tussendoor te vinden. De temperaturen zijn ook nog aangenaam en liggen rond de 20 graden gemiddeld als je buiten de zomer gaat.

Kijk wat de mogelijkheden zijn

Als je graag wilt duiken kun je het beste op internet kijken wat de mogelijkheden zijn en afhankelijk van wat je graag wilt zien en je een gevorderde of beginnende duiker bent kies je de locatie die je wat lijkt. Boek in ieder geval een verblijf dichtbij zee en een goede duikschool zodat je lekker snel daar bent en aan je hobby kunt beginnen.