Snorkelen in Mauritius

Snorkelen naar hartenlust

Watersporten vind je rondom Mauritius in veel soorten. Hierbij kun je denken aan surfen en duiken maar zeker ook aan snorkelen. Het eiland heeft veel riffen en groten waar je als snorkelaar zeker eens een kijkje kunt gaan nemen.

Ontdek de dieren en het koraal

Onder water kom je in contact met tal van exotische vissen maar kun je ook genieten van bijvoorbeeld schildpadden, haaien, murenes of roggen. Allemaal zeer bijzonder om te zien en ze maken een vakantie op Mauritius meer dan de moeite waard, zeker als je een fervent snorkelaar bent. Behalve de verschillende diersoorten kun je rondom het eiland tijdens het snorkelen ook genieten van het adembenemend mooie koraal. Dit is heel bijzonder om te zien en op veel plaatsen wordt het steeds minder. Daarom is het juist heel speciaal om dit te gaan bekijken.

 

Ga snorkelen bij een club

Snorkelen doe je bij een speciale club of school, zeker als je nog maar een beginner bent. Je vindt tal van deze clubs op Mauritius en de andere eilanden. Wil je graag de schatten van de oceaan ontdekken maar weet je niet zo goed hoe je dat het beste aanpakt? Kijk dan eerst goed rond wat er allemaal mogelijk is. Je kunt kiezen uit tal van bestemmingen op het eiland waar snorkelmogelijkheden te over zijn dus als je dit graag wilt proberen kies je het beste voor een verblijf in de buurt. Niet iedereen beschikt zelf over de juiste uitrusting maar als je nog nooit gesnorkeld hebt is het ook verstandig je goed te laten uitleggen hoe het in zijn werk gaat. Ga ook nooit alleen want je weet nooit of er iets gebeurt. Als je met iemand samen gaat die al eerder gesnorkeld heeft kan hij of zij je laten zien hoe het werkt. Bovendien weten de mensen van de club ook waar je het meeste kunt zien en wat de beste plekjes zijn om te snorkelen. Ook heb je de juiste gear nodig. Wees er zeker van dat je de juiste snorkelset of waterschoenen mee hebt.

 

Zwemmen en boottochtjes

Wil je graag op een andere manier van het waterleven genieten? Dan kun je ook kiezen voor duiken maar ook zwemmen behoort tot de mogelijkheden. Dichtbij de kust komen tuimelaars en langsnuitdolfijnen voor. Ze komen dichtbij en het is daarom ook mogelijk een tripje te boeken waarbij je zelfs met ze kunt zwemmen of snorkelen. Bij Mauritius komen ook walvissen voor maar deze zwemmen verder van het eiland af dus die kun je alleen spotten tijdens een boottochtje.

 

Dolfijnen ontdekken

Je kunt zowel kiezen voor zwemmen met dolfijnen of ze alleen bekijken tijdens een boottocht. Voor alle mogelijkheden kijk je het beste eerst even op internet maar het is natuurlijk wel een aanrader om ermee te zwemmen als je de kans krijgt. De dolfijnen laten zich over het algemeen goed zien en je hebt meer kans deze te treffen dan de walvissen. Snorkelen met deze vriendelijke dieren is een droom voor veel mensen dus mocht je er komen doe het dan zeker. Dit maakt je vakantie nog net even specialer en levert mooie verhalen op die je thuis kunt vertellen.