Surfen in Mauritius

Mauritius als surfersparadijs

Mauritius is een eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het zal je daarom zeker niet verbazen dat het eiland vele stranden kent en je er prima verschillende watersporten kunt beoefenen. Eentje daarvan is surfen. Dit kun je doen bij een van de vele surfscholen die het eiland rijk is en er zijn veel plekken waar je goede golven vindt en prima je surfplank tevoorschijn kunt halen.

 

Verschillende stranden om te surfen

Over het algemeen geldt dat je tussen mei en oktober de beste weersomstandigheden hebt om te surfen nabij Mauritius. Je kunt ervoor kiezen aan de noordwestelijke stranden te surfen, daar komen minder toeristen en is het dus ook wat rustiger. Hier kun je met name in de zomer zeker terecht voor goede golven. Aan de zuidwestelijke kust van het eiland vind je de plaatsen Tamarin Bay en Le Morne, alwaar je veel surfers zult aantreffen maar waar het dan ook perfect is om de sport te beoefenen. In het zuiden van het eiland kun je ook nog goed terecht in Rivičre des Galets. Dit is wat minder groot dan de twee eerder genoemde gebieden maar surfen kun je er zeker wel.

 

Haaien gesignaleerd

Nu komen er in de Indische Oceaan in de buurt van Mauritius wel haaien voor. Oppassen geblazen kun je nu denken maar er zijn weinig bijzondere incidenten gebeurt en de meeste haaiensoorten die in deze regionen voorkomen zijn niet extreem gevaarlijk voor mensen. Natuurlijk kan er altijd wel iets gebeuren maar het is geen reden om daar niet te gaan surfen. Het water en de golven vormen juist voor de echte surfliefhebbers een uitdaging en je zult er dan ook zeker genieten als je daar op je plank stapt.

 

Uitermate populair bij surfers

Tamarin Bay is zeker wel legendarisch te noemen en een waar walhalla voor veel surfers. Ze kwamen in de jaren 60 zelfs uit Australië om daar te surfen maar ook de lokale bevolking doet dit nog altijd. De surfers probeerden toen zelfs lange tijd deze goede surflocatie geheim te houden zodat er niet te veel toeristen op af zouden komen maar die komen er tegenwoordig zeker wel om hun favoriete hobby te beoefenen. De plaats doet ieder jaar dan ook weer hippie-achtig aan als de vele surfers er een bezoek brengen. Er kan niet het hele jaar door goed gesurft worden in Tamarin Bay vanwege de zandbanken die verschuiven.

 

Surf waar het veilig is

In tegenstelling tot Tamarin Bay kun je in Le Morne wel alle dagen van het jaar surfen en ook minimaal een paar uur per dag. Vanwege de sterke lucht- en zeestroom kunnen de omstandigheden soms best gevaarlijk zijn dus onervaren surfers wordt zeker aangeraden niet te ver van de kust te gaan. Als je wat meer geoefend bent kun je zeker wel verder gaan maar dien je wel altijd rekening te houden dat er echt hoge golven kunnen voorkomen maar vooral de sterke stroom van het zeewater is iets om rekening mee te houden. Een uitdaging is het zeker.