Wandelen in Mauritius

Ontdek Mauritius al wandelend

Niet alleen het water biedt je rondom Mauritius de mogelijkheid om te ontspannen of te sporten. Ook op het eiland zelf is van alles te zien en te doen en wandelen is een ideale manier om het eiland te verkennen.

Wandelen naar bezienswaardigheden

Het eiland biedt je een uitgestrekte natuur waarbij je bijvoorbeeld lange strandwandelingen kunt afleggen maar je er ook voor kunt kiezen in de wat bosrijkere gebieden te wandelen. Je kunt tijdens je wandelingen bezienswaardigheden aandoen zoals bijvoorbeeld het kratermeer Ganga Talao.

 

Gebruik een uitgezette route

Als je wilt wandelen op Mauritius zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. Je kunt kiezen voor een ontspannen wandeling maar ook hardlopers en klimmers kunnen er hun hart ophalen want ook voor hen zijn er routes uitgezet. Als je kiest voor een gewone wandeling kun je er prima eentje nemen die al uitgezet is voor je. Als je van tevoren even internet raadpleegt zie je dat er tal van bestaande routes zijn die allemaal hun eigen bijzondere kenmerken hebben.

Hoe kies je een geschikte route?

Om een geschikte route te kiezen kijk je eerst wat voor soort route je kiest. Je kunt namelijk kiezen voor een wandeling die op punt A start en bij B eindigt maar het is ook mogelijk dat je kiest voor een route waarbij je ook weer eindigt bij de startplaats. Dit is natuurlijk wel makkelijk omdat je anders voor vervoer terug naar de beginplek dient te zorgen.

 

Houd rekening met het gezelschap

Daarna kun je aangeven hoeveel kilometer je wilt lopen. De wandelroutes die uitgezet zijn hebben verschillende moeilijkheidsniveaus. Houd er daarom bij je keuze altijd rekening mee wat je zelf kunt. Niet iedereen is een even goed getrainde wandelaar en daarom kun je kiezen uit een makkelijke route of juist een moeilijkere tot de routes die echt alleen voor gevorderden en dus voor mensen die veel lopen (ook over moeilijke ondergronden) geschikt zijn. Kijk ook altijd naar de personen waaruit het gezelschap dat meewandelt bestaat. Als er bijvoorbeeld kinderen bij zijn kies je een makkelijkere route die ook voor hen geschikt is maar ook eentje waarop er wat leuks voor ze te zien of te beleven is.

 

Route volgen

Routes kun je natuurlijk op verschillende manieren volgen. Je gebruikt hiervoor een kaart, je telefoon of een navigatiesysteem. Het is maar net welke manier je er zelf het handigste voor vindt. Houd altijd goed de aangegeven route aan zodat je minder kans loopt te verdwalen.

 

Waar ga je heen?

Je kiest als laatste de plaats of bestemming waar je graag wilt wandelen. Ook daarin is de keuze ruim. Als je het moeilijk vindt om een route te kiezen is het slim om eerst een recensie te lezen van degenen die hem voor jou gedaan hebben. Dan weet je wat er allemaal te zien is en hoe de route zelf in elkaar steekt. Dan kun je rekening houden met moeilijke punten maar weet je ook meteen of het een geschikte route voor jou en je gezelschap is. Ben je avontuurlijk en sportief aangelegd? Dan is een wandeling (eventueel inclusief beklimming) in de bergen, zoals de Le Morne Brabant, ook een goede optie.