7 Cascades

Maak een tocht langs de 7 Cascades

Naast de vele stranden kun je op Mauritius zeker ook genieten van de natuur. Je vindt er bergen, bossen, een kratermeer maar ook de watervallen ontbreken niet. In een omgeving die zeker bosrijk te noemen is kun je dan ook Les 7 Cascades (de 7 Watervallen) vinden.

Alle 7 bezichtigen

In dit gebied vind je zoals de naam al duidelijk maakt 7 watervallen en je kunt er perfect wandelen. Op je tocht kom je onderweg langs de watervallen maar krijg je ook geweldige uitzichten voorgeschoteld. De 7 watervallen liggen onder elkaar in een vallei die loopt tussen de plekken Curepipe en Black River Gorged. De watervallen staan ook bekend onder de naam Tamarin Falls. Ze zijn niet allemaal even eenvoudig te bereiken maar als je een sportieve wandelaar houdt of aan abseilen doet is het een perfecte tocht om te ondernemen. Iedere waterval heeft zijn eigen bijzonderheden maar ze zijn allemaal mooi om te zien. De eerste drie watervallen zijn nog vrij eenvoudig bereikbaar maar daarna wordt het wel wat moeilijker. Je kunt ze weliswaar alle 7 bezichtigen maar daarvoor kies je het beste een van tevoren uitgezette route. Dan kom je niet alleen op de mooiste plekjes waar volg je een route waarmee je niet verkeerd kunt gaan. De vallei en de watervallen zijn nog puur natuur waarin niks kunstmatigs is aangelegd. Je vindt er wel wandelpaden maar niets dat door de mens is gevormd maar alleen maar door de natuur zelf.

 

Goed opletten hoe de route loopt

De tocht langs de 7 watervallen begint in het plaatsje Henrietta. Je rijdt daar makkelijk zelf naar toe en kunt daar ook meteen je auto parkeren. Van daaruit kun je de bordjes volgen en de tocht zelf ondernemen maar het is zeker raadzaam een gids te huren. Zij kunnen je alle mooie plekjes laten zien en dan weet je ook zeker dat je de juiste route volgt. Met name in het begin zijn er een paar punten waarop het niet even duidelijk is waar je naar toe gaat en met een gids verdwaal je zeker niet.

Beginpunt van de route

De eerste waterval vormt het hoogste punt van de 7 Cascadas en daarvandaan heb je een prachtig uitzicht. Er zijn tal van deze uitkijkpunten op de route maar een bijzonder punt wordt gevormd door de Bout de Monde. Vanaf dit punt kun je de volledig groene vallei perfect overzien en genieten van de tropische en exotische natuur van het eiland.

 

Doe Mauritius ook op een sportieve manier

Mauritius heeft je dus zeker meer te bieden dan alleen maar zonovergoten stranden. De natuur is bijzonder en je vindt er van alles, van bos tot bergen. Je kunt er tal van buitensporten beoefenen waaronder wandelen, klimmen, fietsen maar ook watersporten. Als je graag sportief bezig bent is een tocht langs de watervallen zeker een aanrader. In de nabije omgeving van de watervallen vind je ook tal van toeristische accommodaties dus je kunt er ook een verblijf in de buurt boeken zodat je snel ter plekke bent en van het uitzicht kunt genieten.