Blue Penny museum

In Port Louis vind je een aantal bijzondere musea. Het Blue Penny museum is misschien wel het drukst bezocht. Dit museum vertelt je alles wat je wilt weten over de geschiedenis van Mauritius. De naam van het museum verwijst naar een tweetal postzegels die hier te aanschouwen zijn. Geschiedenisfanaten zijn hoogstwaarschijnlijk bekend met de 1- en 2-penny postzegels uit 1847. Op deze postzegels werd een slordige fout gemaakt. Dat klinkt misschien niet erg spectaculair, misschien zal je wel denken: waarom hebben ze de lading niet gewoon weggedaan? De realiteit leert echter dat deze postzegels zijn uitgegroeid tot de duurste zegels ter wereld. Het Blue Penny museum is het enige museum waar je de originele en onbewerkte zegels kunt bewonderen. Natuurlijk zijn deze zegels niet de enige toeristische attractie in het museum. Ook kun je genieten van heel veel andere historische feiten, materialen en voorwerpen die gebruikt zijn op het eiland.

 

Handige informatie

 

Overweeg je een bezoekje aan een Blue Penny museum? Dan is het handig om vooraf te weten wat de openingstijden zijn. Deze verschillen echter jaarlijks, waardoor het moeilijk is om een duidelijk programma te delen. Op zondag kan je het museum echter beter mijden. Mauritius is een zeer gelovig eiland en op zondagen zijn alle musea gewoon gesloten.

 

Kom je speciaal naar het museum om de bijzondere postzegels te bewonderen? Het bewonderen van de originele zegels kan slechts 10 minuten per uur. In die tijd worden de originele zegels verlicht. Tijdens het resterende gedeelte van het uur kijk je enkel naar replica’s en zal je moeten wachten tot de kijktijd weer in gaat.  

 

Geschiedenis van Port Louis

 

Naast de zeldzame postzegels heeft het Blue Penny museum nog veel meer te bieden. In het museum geven ze veel informatie over de geschiedenis van Mauritius en in het bijzonder Port Louis. Je leert meer over de stadsbrand, de malaria-uitbraak en de wederopbouw van de stad. Ook wordt er verteld over de koloniale periode waarin Nederlanders aan de macht stonden in de stad. Een stel landkaarten die door Europeanen zijn gemaakt, weerspiegelen de fraaie uitstraling van het land.

 

Vervoer

 

Het Blue Penny museum is gelegen in de hoofdstad van Mauritius, Port Louis. Alle gebieden in Mauritius zijn goed te bereiken via de fijne (snel)wegen. De voordeligste manier om te reizen is door middel van een busrit. Bussen naar Port Louis rijden minimaal één keer per uur. Dit zorgt er voor dat je nooit lang hoeft te wachten en ook op elk gewenst tijdstip weer kunt vertrekken uit de stad. Een taxirit raden wij meestal af. Taxichauffeurs willen vaak de hoofdprijs vragen als ze jou naar de hoofdstad van het eiland brengen. Als je op het vakantiebudget wilt letten is dit gen goed idee.