Casela World of Adventures

Casela World of Adventures is de vaakst bezochte attractie in Mauritius. Dit is een dierentuin/safaripark dat is uitgegroeid tot ‘the place to be’ op het eiland. In 1979 opende het park voor het eerst haar deuren. Op dat moment was de opzet van het park nog heel intiem. Ook de entreeprijzen vielen toen nog erg mee. Inmiddels wordt dit park enorm druk bezocht. Dat is ook niet zo vreemd. Het park biedt ervaringen die je als gewone Europeaan niet zo gauw meer zou meemaken. Hiermee is de Casela World of Adventures met recht een ervaring voor het leven.

 

Standaard entreeticket

 

Bij binnenkomst in het park is het mogelijk om diverse tickets te kopen. De meeste mensen kiezen echter al gauw voor een standaard entreeticket, hierbij valt de prijs nog relatief mee. Met een standaard entreeticket heb je toegang tot vrijwel alle soorten dieren, denk aan de leeuwen, cheeta’s en giraffen. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met een safaritruck. Hierbij maak je een rit van ongeveer 25 minuten en zie je veel bijzondere dieren in het ‘wild’. Tegen extra betaling is het mogelijk om te ziplinen en met een quad door het safaripark te rijden.

 

Interactie met wilde dieren

 

De echte dare-devils en dierenvrienden kunnen nog een stapje verder gaan. Zij kunnen extra betalen voor interacties met de wilde dieren. Zo zijn er mensen die een rondje gaan ‘wandelen’ met de leeuwen of een aantal dieren mogen voeren.  De vraag of deze interactie te ver gaat laten wij liever terzijde. Het is wel zeker dat er genoeg animo voor is. Mensen komen van heel ver om deze interactie van dichtbij mee te maken. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Casela World of Adventures uitgegroeid is tot een ontzettend populair park. Ook de prachtige omgeving en geweldige dieren vervullen uiteraard een belangrijke rol.

 

Activiteiten voor kinderen

 

Casela World of Adventures is nauwelijks te vergelijken met de Nederlandse dierentuinen. Dit is niet alleen een dierentuin en safaripark, maar ook een geweldig attractiepark voor jong en oud. Er worden genoeg activiteiten voor kinderen aangeboden om ook hun interesse te prikkelen. Een goed voorbeeld is de ‘petting zoo’, oftewel de kinderboerderij, waar de dieren aangeraakt mogen worden. Hier vind je tevens een spelletje mini golf voor de kleintjes en zijn er voldoende speeltuinen om lekker in uit te razen. Zijn jouw kinderen echte paardenliefhebbers? Dan kan een bezoekje aan Casela World of Adventures niet ontbreken. Hier kunnen ze genieten van het verzorgen van diverse paarden en pony’s en is het zelfs mogelijk om korte ritten door de natuur te maken.

 

Bekijk vooraf de mogelijkheden online

 

Casela World of Adventures is zó groot dat het moeilijk is om alles in één dag te zien en ook nog een diverse activiteiten te ondernemen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om meerdere dagen te gaan. Dit kan echter wel flink in de papieren lopen. Wij raden aan om vooraf de mogelijkheden online te bekijken. Bedenk welke activiteiten en dieren jouw gezin niet mag mislopen. Zo stippel je gemakkelijk een route uit en ben je goed voorbereid voor jouw tripje naar de beste attractie van Mauritius.