Chamarel waterval

Tijdens een vakantie in Mauritius is een uitstapje naar Chamarel zeker een aanrader. Op het eerste gezicht lijkt het een klein en oninteressant dorpje. Totdat je dichterbij gaat kijken. Dit plaatsje staat niet alleen bekend om haar zeldzame zevenkleurige zand, maar ook om de meest prachtige watervallen. Laat je verrassen door de adembenemende Chamarel waterval!

 

Heerlijk wandelen

Het is heerlijk wandelen in de omgeving van de Chamarel waterval. Op het hele eiland vind je diverse watervallen. Geen enkele kan echter tippen aan de schoonheid van de watervallen in Chamarel. Dit zijn niet alleen de grootste, maar ook nog eens de snelste watervallen van het eiland. Met een hoogte van maar liefst 83 meter zorgt deze waterval voor een spectaculair uitzicht en waterballet. Met grote snelheden klettert het water naar beneden. In de omgeving van de waterval vind je diverse zeldzame en exotische planten. Terwijl je smalle en steile paadjes beklimt, geniet je van een geweldig uitzicht. Dat biedt een hoop mogelijkheden voor een paar prachtige plaatjes!

 

De 7 Cascades

Ben je dol op watervallen en wil je nog veel meer zien van Chamarel? Maak dan gebruik van een gids om de 7 Cascades te bewonderen. Deze zijn vlakbij Chamarel te vinden in het westelijke puntje van de Black River Gores National Park. Tijdens de wandeling geniet je niet alleen van de ongerepte natuur, maar krijg je ook nog eens informatie over de verschillende plantsoorten en de zeldzame dieren die hier leven. Ook bestaat de mogelijkheid om nog even in het meertje bij de watervallen te zwemmen.