Ile aux cerfs

Ontdek het schiereiland Île aux cerfs

Aan de oostkust van Mauritius ligt het plaatsje Trou d’Eau Douce. Van daaruit kun je iedere dag met een bootje naar het Île aux cerfs. Dit eilandje aan de kust wordt druk bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen.

Ile aux Cerfs

Natuur, sporten en lekker eten

Het eilandje is privébezit maar wel toegankelijk voor publiek. Het eiland is 87 hectare groot en kent een bijzondere plantengroei. Ook heeft het de mooie witte zandstranden die zo kenmerkend zijn voor Mauritius. Je kunt als toerist niet alleen voor de mooie natuur afreizen naar het eilandje maar ook de ware golfliefhebber kan er zijn hart ophalen. Aan de inwendige mens is ook gedacht: er zijn restaurants aan het strand en je kunt er met gemak een hele dag doorbrengen.

Catamaran bij Ile aux Cerfs

Catamaran bij Ile aux Cerfs

Watersporten te over

Zoals op veel plaatsen op Mauritius mogelijk is kun je ook op het Île aux cerfs aan diverse watersporten doen. Een bijzonder leuke uitstap die geschikt is voor alle leeftijden is het varen met een catamaran. Je kunt een dergelijke uitstap boeken voor een dag en dan bevaar je de mooie wateren rondom het eiland. Je kunt genieten van het water en het lekkere weer en met wat geluk spot je ook nog eens dolfijnen. Je kunt er ook een compleet dagje uit van maken met alles erop en eraan.

 

Maak een cruise

Een andere optie is het maken van een cruise. Deze kun je doen vanaf het grote eiland en dan maak je een tocht per boot van een aantal uur waarbij je de mooiste plekjes van het eiland kunt bewonderen. Je doet hierbij ook het eiland zelf aan om er een poosje te verblijven maar kunt er dan bijvoorbeeld ook snorkelen of lekker zwemmen.

 

Blijf op het eiland

Wil je liever op het eiland zelf blijven? Dat is ook goed mogelijk. Je kunt er genieten van de zon en het strand maar ook lekkere wandelingen maken over het eiland zelf. Picknicken op het strand of ergens lekker lunchen behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Erg toeristisch

Het Île dex Cerfs is een bijzonder paradijselijk aandoend eiland en je kunt er zeker genieten van de natuur. Nadeel is dat het eiland door veel toeristen bezocht wordt en het er nog wel eens druk kan zijn. Als je daar niet zo van houdt en meer op je rust gesteld bent kun je het eiland natuurlijk overslaan maar dan mis je wel een mooi stuk natuur. Een andere optie is dat je er wel naar toe gaat maar de toeristische stukken snel voorbijgaat en zoveel mogelijk probeert te vermijden. Je loopt wat verder over het eiland waar het stukken minder druk is en daar kun je ook heerlijk relaxen zonder dat je er voortdurend veel toeristen tegenkomt. Vind je de drukte juist wel gezellig? Dan ben je op dit eiland zeker aan het juiste adres. Je maakt kennis met de natuur en cultuur van het land maar je kunt er ook goed terecht voor een lekkere maaltijd of je onderneemt er tal van sporten.