Île des Deux Cocos

Een tripje naar Île des Deux Cocos is voor veel toeristen het ultieme hoogtepunt van hun vakantie naar Mauritius. Hier ervaar je tropische luxe en parelwitte stranden om je in extase te brengen. Île des Deux Cocos is een eiland dat in het midden van de baai bij het Marine park ligt. Deze is gevestigd aan de oostkust van Mauritius. Dit kleine eilandje wordt ook wel het land van de kokosnoten genoemd. Hier waan je jezelf in een waar tropisch paradijs. Een dagtrip naar Île des Deux Cocos mag niet ontbreken aan jouw to-do-list op vakantie in Mauritius.

Geheel verzorgde dagtrip

De dagtrip naar dit eiland wordt geheel verzorgd aangeboden. Het begint met de boottocht naar het eiland. Hierbij wordt een boot met glazen bodem gebruikt, zodat de toeristen al wat van de magische onderwaterwereld kunnen aanschouwen. Bij aankomst op het eiland is het mogelijk om te gaan snorkelen, duiken of gewoon simpelweg genieten van de exotische zon, parelwitte stranden en de heldere zee die het plaatje compleet maakt. Een enorme verwennerij om optimaal te kunnen ontspannen tijdens jouw vakantie.

 

Bij aankomst op het eiland maak je direct kennis met jouw persoonlijke butler. Deze verzorgt de resterende dag alle hapjes en drankjes, waardoor je nooit te kort komt. Deze lekkernijen zijn allemaal bij de prijs inbegrepen.

 

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om Île des Deux Cocos zelf te ontdekken. Bij het noorden van het eiland is het mogelijk om geweldige wandelingen te maken door de ongerepte natuur of de onderwaterwereld te bewonderen. Het water om het eiland wordt ook wel de ‘Blue Bay Maritime Reserve’ genoemd.  Het water is koel, blauw en zeer uitnodigend. De onderwaterwereld is hier op zijn mooist. Je vindt hier prachtige koralen, enorm veel exotische vissen en nog veel meer. Laat je betoveren door al het moois onder water en geniet van een drankje na afloop. Een bezoek aan Île des Deux Cocos het hoogtepunt van hun vakantie.

 

‘Follies’ Villa

Op het eiland kan je ook kennismaken met de zogenoemde ‘Follies’ Villa. Deze is meer dan 100 jaar geleden gebouwd door Hesketh Bell. De architectuur van deze villa bestaat uit een mix tussen verschillende stijlen. Het resultaat is verbluffend mooi. Nergens in de wereld vind je iets wat lijkt op de ‘Follies’ Villa. Deze is dan ook zeker een bezoekje waard.

 

Wil je meer van de natuur op Île des Deux Cocos zien? Volg dan één van de vele wandelroutes en laat je verrassen door de inheemse planten en bijzondere bomen. Sommige paden kunnen erg lastig te beklimmen zijn. Neem dus altijd een stevig paar schoenen mee.  

 

Prijzen

De prijs voor een dagtrip naar Île des Deux Cocos kan erg uiteenlopend zijn. Dit hangt af van het arrangement dat je boekt. Je kunt kiezen voor lunch, diner, een extra luxe verblijf of een extra duikservice. Over het algemeen kun je rekenen op de volgende prijzen:

 

Prijs p.p. volwassene: €95,-

Prijs p.p. kind (6-11 jaar): €69,-

Prijs per baby (0-5 jaar): Gratis