La route du the

La route du the is één van de bekendste theeplantages in de wereld. Deze is gevestigd tussen het nationaal park en Curepipe. De theeplantage en theefabriek van Bois Chèri is een ware trekpleister voor toeristen. Hier kan je het hele proces van de theeproductie aanschouwen. In groepen ga je mee met een gids en word je langs verschillende processen geleidt. Het proces is ontzettend bijzonder om een keer mee te maken en het is zeker en ware must op jouw to-do-lijstje tijdens de vakantie op Mauritius.

 

Rondleiding

 

Een rondleiding door de theeplantages van La route du the is zeker het overwegen waard. Tijdens de rondleiding maak je kennis met de verschillende theesoorten van Mauritius en zie je hoe die uiteindelijk op de markt belanden. Mauritius staat bekend om vanille thee. Dit is een drankje dat op het eiland heel veel gedronken wordt en ook van deze theeplantage vandaan komt. Tijdens de rondleiding is het mogelijk om de verschillende theesoorten, waaronder de populaire vanille thee, te proeven en je kunt uiteraard ook een aantal pakjes kopen.

 

De smaak van de thee is anders dan bij andere theeplantages in de wereld. Door de ligging van de plantage kunnen de theestruiken niet zo hoog liggen als ze oorspronkelijk zouden moeten. Hierdoor is de smaak ontzettend licht. Het gevolg is dat de thee altijd gemengd wordt met andere soorten. Hierdoor krijgt de thee een krachtige en uitgesproken smaak. Voordat de thee op de markt wordt gebracht, wordt er ook nog een smaakje toegevoegd. In Mauritius is veel vraag naar vanille en kokos. De thee wordt echter ook naar delen in Frankrijk gestuurd, hier is mint en citrusfruit een populaire keuze. Tijdens het proces worden de verschillende theesoorten naar verhouding van vraag en aanbod uitgedeeld.

 

Na het beëindigen van de rondleiding kan je heerlijk tot rust komen in de theesalon en genieten van het uitzicht op de plantage en de fabriek.

 

De gehele route du the

 

Naast de rondleiding door de theeplantages en de theefabriek is het ook mogelijk om de gehele route du the te volgen. De locals noemen dit de ‘gastronomische en culturele route langs Mexicaanse invloeden’. Bij de gehele route breng je een bezoekje aan St. Aubin, dit is een koloniale verandawoning bij een plantage die suiker, rum en orchideeën produceert. De streekproducten die op de plantages worden geproduceerd, zijn terug te vinden in de lokale gerechten in het restaurant bij St. Aubin. Een lunch hier is altijd inbegrepen bij de rondleiding.

 

Openingstijden

 

Een rondleiding bij la route du the is mogelijk op doordeweekse dagen van 8.30 – 15.30 uur en op zaterdagen van 8.30 – 11.30 uur. Op zondagen is alles gesloten. Wij raden aan om de middaguren te vermijden. Zo is de kans het grootst dat je een redelijk intieme rondleiding kunt ervaren. Zo heb je voldoende tijd en ruimte om alles te observeren en gezellig nog een drankje na te drinken in de theesalon.