Reisinformatie Mauritius

Een reis naar het eiland is heel bijzonder, om er voor te zorgen dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan, hebben wij hier alle informatie verzameld die jij moet hebben voordat je aan je reis naar Mauritius begint.

Feestdagen en vieringen

Mauritius is een melting pot van diverse culturen, tradities en religies. Dankzij de koloniale tijd zijn er diverse bevolkingsgroepen achtergebleven op het eiland. De locals komen uit drie verschillende continenten en kennen allemaal hun eigen gebruiken.

Luchtvaart-
maatschappijen

Er vliegen niet veel luchtvaartmaatschappijen naar Mauritius. Dit verklaart de meestal hoge prijzen voor een vliegticket. Wij vertellen je hoe je goedkoop en snel kunt vliegen dankzij de diverse luchtvaartmaatschappijen die naar Mauritius vliegen.

Vervoer op Mauritius

Mauritius is slechts een klein eiland in de Indische oceaan. Het eiland is zelfs kleiner dan provincie Limburg in ons land. Het lijkt dan ook geen eiland te zijn waar je veel moet reizen. Toch kan je je hier lelijk in vergissen.

Klimaat van Mauritius

Mauritius is een tropisch eiland gelegen in de Indische Oceaan. Zij genieten van een tropisch moessonklimaat. Dit betekent hoge temperaturen en lange droogteperiodes die enkel onderbroken worden door moesson (de regentijd). De temperatuur in Mauritius is altijd zeer aangenaam.

Trouwen op Mauritius

Ook trouwen kun je doen op Mauritius; Als je van plan bent te gaan trouwen zoek je beslist een mooie en romantische locatie. En als deze locatie dan ook nog eens zon, stranden en palmbomen biedt dan kan het eigenlijk al niet meer stuk.