Klimaat van Mauritius

Mauritius is een tropisch eiland gelegen in de Indische Oceaan. Zij genieten van een tropisch moessonklimaat. Dit betekent hoge temperaturen en lange droogteperiodes die enkel onderbroken worden door moesson (de regentijd). De temperatuur in Mauritius is altijd zeer aangenaam. De temperatuur stijgt eigenlijk nooit hoger dan 35 graden en hittegolven komen vrijwel niet voor. Het gehele jaar door ligt de temperatuur tussen de 24 en 31 graden. Het is dan ook het gehele jaar door goed vertoeven in Mauritius. Toch zijn enkele maanden wel degelijk af te raden.

 

Periode van tropische stormen en orkanen

In de periode tussen december en medio mei is het minder verstandig om af te reizen naar Mauritius. Aan de temperaturen ligt dit niet, wel aan de moessonperiode. In deze periode valt aanzienlijk veel regen en laat de zon zich slechts luttele uurtjes zien. Daarnaast is er op dat moment veel kans op tropische stormen en zelfs orkanen. Om dat risico niet te lopen is het verstandig om een vakantie te boeken in de periode mei – november.

 

Droogteperiode

In de zomermaanden (juli tot en met november) is het enorm droog in Mauritius. Vaak valt er niet meer dan 60 millimeter regen per maand. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 28 en 35 graden. Na deze droogteperiode zien we een lange regentijd. Gemiddeld valt er ongeveer 1300 millimeter regen in Mauritius. Als we hierbij kijken naar de droogte tijdens de zomermaanden is het niet moeilijk om te bedenken hoeveel regen er in de moessontijd zal vallen.