Trouwen op Mauritius

Als je van plan bent te gaan trouwen zoek je beslist een mooie en romantische locatie. En als deze locatie dan ook nog eens zon, stranden en palmbomen biedt dan kan het eigenlijk al niet meer stuk. Zo’n locatie vind je natuurlijk niet in ons koude kikkerlandje maar als je bereid bent een stukje te vliegen vind je een waar trouwparadijs op het eiland Mauritius in de Indische Oceaan.

 

Bereid het papierwerk voor

Helemaal geweldig zo’n locatie maar houd er wel rekening mee dat je van tevoren wel even wat zaken dient te regelen voordat de trouwpartij daar ook daadwerkelijk kan doorgaan. Zo’n acht weken voordat de huwelijksvoltrekking plaatsvindt op Mauritius hebben ze daar de volgende papieren nodig: een kopie van de eerste zes pagina’s van jullie paspoorten, een kopie van een uittreksel van het geboorteregister en een kopie van het bevolkingsregister. Zonder deze documenten gaat het feest namelijk niet door.

 

Ga in Nederland in ondertrouw

Behalve de benodigde papieren aan te vragen dien je ook in Nederland al in ondertrouw te gaan. Welke documenten je daarvoor nodig hebt vraag je eenvoudig aan bij de gemeente waar je in ondertrouw gaat of je raadpleegt even het internet.

 

Regel zoveel mogelijk van tevoren

Het is zeker verstandig om van tevoren in Nederland ook een aantal andere dingen te regelen. Hier komen ook de leukere kanten die bij een trouwpartij om de hoek komen kijken aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte jurk en pak, een fotograaf, iemand die wil filmen, bloemen, make-up enzovoort. Dit kun je ook allemaal op de plaats van bestemming regelen maar als je dit al op voorhand doet zorgt dat wel voor veel meer rust.

 

Let ook op de financiën

Houd er ook rekening mee dat je een bepaald budget hebt voor de trouwerij. Trouwen op Mauritius betekent ook dat je een vliegreis dient te bekostigen en dat geldt ook voor de gasten. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als je daarvan een deel voor hen kon betalen maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Houd er dan ook rekening mee wie je uitnodigt en hoeveel mensen je vraagt. Ze hebben per slot van rekening ook allemaal een hotelkamer nodig om in te verblijven. De kosten voor de huwelijksvoltrekking zelf liggen rond de 500 euro.

 

Wees op tijd aanwezig

Het bruidspaar zelf dient minimaal 48 uur voor de huwelijksvoltrekking op Mauritius aanwezig te zijn maar dat betekent ook dat je nog even lekker op je gemak het eiland kunt verkennen en van de natuur en het mooie weer kunt genieten.

Voor de wet en voor de kerk

De hele papierhandel hoort er nu eenmaal bij maar dat vind je vast niet het spannendste aan trouwen op Mauritius en daar heb je nog gelijk in ook. Je kunt op het eiland voor de wet maar ook voor de kerk trouwen als je dat graag wilt. Alleen voor de kerk kan niet, dit dien je wel altijd te combineren met een huwelijk voor de wet. De meeste huwelijken worden op Mauritius doorgaans na de middag gesloten. Als je eenmaal besloten hebt daar het ja-woord te geven kun je op zoek gaan naar je droomlocatie.

 

Veel locaties mogelijk

Er zijn veel locaties op Mauritius die uitermate geschikt zijn om te trouwen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein dorpje maar ook de hoofdstad Port Louis heeft zo zijn charme. Daar dien je overigens na aankomst toch naar toe te gaan voor een beëdigde verklaring en toestemming van het gerecht. Hier kun je ook meteen contact leggen met een trouwambtenaar. Liever geen stad of drop om te trouwen? Kies dan voor een intieme plechtigheid op een van de stranden die het eiland rijk is.

Na het huwelijk

Niet alleen voor de huwelijksvoltrekking maar ook daarna dien je nog wat papierwerk in orde te brengen. Eenmaal terug in Nederland laat je het beste de buitenlandse akte inschrijven op het gemeentehuis van Den Haag. Dit is overigens niet verplicht maar wel handig om te doen. Mocht het ooit nodig zijn dan kun je later altijd nog eenvoudig de documenten opvragen.

 

Zorg dat alles geregeld is voor een onvergetelijke dag

Kijk wat je te besteden hebt en houd op voorhand rekening met de vliegreis maar ook met welke locatie je kiest voor de huwelijksvoltrekking. Je kunt van tevoren al het hotel bespreken, zowel voor jezelf als voor je gasten maar ook een restaurant zoeken waar ze iets hebben dat helemaal naar jouw smaak is. Als alles goed geregeld is kun jij gewoon heerlijk genieten van die speciale dag in je leven. En er meteen een huwelijksreis op dezelfde bestemming achteraan plakken want ook daarvoor is Mauritius zeer geschikt.