Vervoer op Mauritius

Mauritius is slechts een klein eiland in de Indische oceaan. Het eiland is zelfs kleiner dan provincie Limburg in ons land. Het lijkt dan ook geen eiland te zijn waar je veel moet reizen. Toch kan je je hier lelijk in vergissen. Hoewel het eiland niet heel groot is, is ook niet alles met de voet af te leggen. De meeste steden liggen ongeveer op een uur afstand van het vliegveld. Het regelen van vervoer is dan ook van essentieel belang voor een fijn en comfortabel verblijf. Maar hoe is het vervoer in Mauritius eigenlijk geregeld?

 

Auto huren

 

Veel toeristen kiezen er voor om zelf een auto te huren in Mauritius. Dit is mogelijk als je in het bezit bent van een internationaal en Europees rijbewijs. Een eigen auto biedt veel mogelijkheden. Zo kan je elke dag zelf bepalen waar je naar toe gaat en weet je vooraf de prijs voor het vervoer. Toch kan het ook lastig zijn. Je moet de auto telkens ergens kwijt en je moet rijden op wegen die je niet gewend bent. Dit kan vaak onnodig voor heel stress zorgen en dat wil je uiteraard juist voorkomen.


Bedenk wel dat het eiland niet geschikt is om door te reizen. Daar is deze gewoon te klein voor. Enkele autoritten zijn vaak voldoende om het gehele eiland te zien. Is dat het geld waard of ben je goedkoper uit als je kiest voor een alternatief vervoersmiddel?

 

Bussen

 

Het openbaar vervoer is zeer goed geregeld in Mauritius. Je kunt vaak voor enkele euro’s al een busrit maken naar een bekende plaats. Daarnaast rijden de bussen op zeer regelmatige basis, zo voorkom je lange wachttijden of haast om op tijd te vertrekken. De bus is het meest voordelige vervoersmiddel op Mauritius.

 

Boten

 

Mauritius ligt erg dicht bij verschillende kleine eilandjes. Eiland hoppen behoort dan ook zeker tot de talloze mogelijkheden. Door middel van boten kun je uitstapjes maken naar diverse eilanden, denk bijvoorbeeld aan de Île des Deux Coconuts. Vaak wordt er gebruik gemaakt van boten met een glazen bodem, zo krijg je ook nog eens veel mee van de onderwaterwereld.

 

Taxi

 

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om te reizen met een taxi. Dit raden wij echter lang niet altijd aan. Ondanks de klantvriendelijkheid en de professionele chauffeurs is dit een zeer duur vervoermiddel. Bij toeristen lijken de chauffeurs al snel wat meer te rekenen. Dagelijks een rondrit met een taxi kan flink in de papieren lopen.