Chamarel

Chamarel is een bekend gebied op het eiland Mauritius. In dit gebied vind je een klein pittoresk dorpje en een oogverblindend landschap. Als je naast het luieren op het strand een geweldige ervaring op het eiland wilt beleven, is een bezoekje aan Chamarel een ware must. Chamarel ligt in het zuidwesten van het eiland en is gemakkelijk te bereiken via de (snelwegen. Ook rijden er enkele bussen van en naar dit gebied. Laat jij je verrassen door het spectaculaire landschap in Chamarel?

 

Zeven Kleurig zand

Chamarel staat vooral bekend om het zevenkleurige zand in de duinen. Dit natuurfenomeen trekt enorm veel toeristen aan en is wereldwijd ontzettend vaak besproken. De heuvels in het landschap bestaan uit zeven verschillende kleuren: bruin, rood, violet, groen, geel, blauw en paars. Elke zandlaag heeft een andere kleur en deze kleuren lijken nooit te mengen, zelfs niet na een gigantische regenbui tijdens de moessonperiode. Geologen verbazen zich nog steeds over dit fenomeen. Het lijkt alsof de heuvel zelf de kleuren sorteert en ze vervolgens ook in dezelfde formatie blijft houden. Onderzoekers denken dat het gekleurde zand is ontstaan na meerdere vulkaanuitbarstingen. Het vulkanische gesteente is afgekoeld onder diverse temperaturen. Hierdoor is de kleur van het zand waarschijnlijk ontstaan. Het zeven kleurig zand is niet toegankelijk voor toeristen. Je mag er wel omheen lopen om zo een glimp op te vangen van dit natuurfenomeen.

Chamarel-Gekleurd-Zand

De Chamarel Waterfall

Als je langs het gekleurde zand loopt kom je bijna direct bij de Chamarel Waterfall uit. Dit is een verbluffend hoge waterval van maar liefst 83 meter hoog. Het water klettert met oorverdovende snelheid langs de rotsen en veroorzaakt een geweldig uitzicht. Het gebied om de waterval heen is geweldig om te bewandelen. Via smalle paadjes kom je langs de meest zeldzame en exotische planten. Dat levert een aantal mooie plaatjes op!

 

Interesse gekregen? We hebben wat goede deals voor Chamarel op een rijtje gezet!Booking.com