Curepipe

Curepipe ligt in het hart van Mauritius. Deze gemeente staat bekend om haar bergachtige landschap. Doordat de stad gelegen is in het berggebied is de klimaat heel anders dan in de rest van Mauritius. Het is vaak een stuk koeler en natter. Hierdoor is het wel een stuk prettiger om een dagje te wandelen en enkele bezienswaardigheden te bezoeken. Hoewel de koele temperaturen voor veel mensen minder uitnodigend zijn, blijft de stad een leuke plek om te bezoeken tijdens je vakantie op Mauritius.


Tweede grootste stad in Mauritius

Curepipe is de tweede grootste stad in Mauritius, deze telt circa 82.000 inwoners. Op het eiland speelt deze stad een belangrijke rol. De ontwikkelingen in dit gebied liepen al vroeg vooruit ten opzichte van de rest van het eiland. Ook was het de eerste stad die over elektriciteit en andere luxe producten beschikte. Curepipe wordt ook wel de ‘lichtstad’ van Mauritius genoemd. Doelend op de innovatieve ideeën die uit deze stad komen. De sfeer in Curepipe is altijd goed. Er zijn talloze restaurantjes, cafés en barretjes die het vakantiegevoel onderstrepen. Ook is het goed vertoeven in de diverse winkels die de stad rijk is.

Ongerepte natuur

de Hyophorbe Amaricaulis

De natuur in Curepipe is wonderschoon te noemen. Net als in andere gebieden op Mauritius zien we hier een ongerepte natuur en enkele zeldzame planten. In het midden van de stad is een botanische tuin te vinden. Hier kunnen plantenliefhebbers hun lol op. Ook vind je hier één van de zeldzaamste bomen ter wereld: de Hyophorbe Amaricaulis. Dit is een palmboom die alleen op het eiland te vinden is. Deze palmboom is nog het enige exemplaar ter wereld en is enkel te aanschouwen in de botanische tuin van Curepipe.

De resterende omgeving van Curepipe is ontzettend mooi. Aan de ene kant zie je de vulkaankrater Trou-aux-Cerfs liggen en aan de andere kant kijk je uit op het grootste stuwmeer van het eiland.

 

Hotel de Ville

Een bezoekje aan Hotel de Ville is een ware must op jouw to-do-list in Curepipe.  Dit is een oud stadshuis gelegen in het hart van Curepipe. Oorspronkelijk stond dit gebouw in Moka. Toen bleek dat Curepipe een grote stad werd in Mauritius en het noodzakelijk was dat er een stadshuis kwam, werd het gebouw in Moka afgebroken en opnieuw opgebouwd in deze mooie stad. Het oude gebouw heeft een imposante uitstraling en kent een prachtige voorzijde die aan de kant van het park te aanschouwen is.

Vervoer naar Curepipe

Als je een uitstapje naar Curepipe wilt maken, kan je rekenen op goede vervoersmiddelen. Het meest voordelig is een busritje. Minimaal één keer per uur rijdt er een bus naar deze stad. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten en kan je op elk moment van de dag vertrekken én aankomen in deze stad. Vanaf het vliegveld in Mauritius is het nog ongeveer een half uur rijden naar Curepipe. Afhankelijk van jouw eigen resort is het nooit langer dan twee uur rijden om hier aan te komen. Je kunt een taxi gebruiken om er te komen, maar het is ook mogelijk om met een eigen gehuurde auto een bezoekje te brengen. De wegen naar Curepipe zijn goed te rijden en er zijn onderweg altijd voldoende brandstofvoorzieningen.

 

Nieuwsgierig geworden? Samen met onze partner hebben we wat accomodaties voor je op een rijtje gezet!Booking.com