Mahebourg

Mahebourg is gelegen aan de oostkust van Mauritius. Dit dorp telt ruim 15.000 inwoners en is daarmee het grootste dorp aan de oostkust. Door veel mensen wordt het dorp als te groot beschouwd en wordt er eerder een link gelegd met een stad. In de boekjes blijkt het echter om een echt dorp te gaan. Dit is ook goed te zien als je aankomt in deze charmante plaats. De locals zijn erg op elkaar gericht en kunnen goed praten met de toeristen. Er heerst een gezellige sfeer en iedereen lijkt even vriendelijk tegen elkaar. In Mahebourg vind je enkele bijzondere bezienswaardigheden. Ondanks de grootte van het dorp is het een plek die je echt moet bezoeken tijdens je vakantie in Mauritius.

 

Klimaat in Mahebourg

Doordat Mahebourg gelegen is aan de oostkust van Mauritius hebben ze regelmatig te maken met een felle wind. Ook tropische stormen en orkanen zijn hier niet zeldzaam. Vanaf eind november tot half april is de kans op overlast door wind het grootst. Het wordt dan ook afgeraden om op dat moment af te reizen naar deze plaats. De rest van het jaar is het heerlijk vertoeven in Mahebourg. De temperaturen schommelen gemiddeld tussen de 23 en maar liefst 31 graden. Tijdens de zomermaanden kan het regelmatig wat nat zijn, terwijl het in de wintermaanden een stuk droger is. Al met al kan je heerlijk genieten van een subtropisch klimaat en exotische zon.

 

Vervoer naar Mahebourg

Het vervoer naar Mahebourg is net als op de rest van het eiland uitstekend geregeld. Dit dorpje ligt dichtbij het vliegveld, op zo’n enkele kilometers afstand. Ook vanaf andere gebieden in Mauritius is dit dorpje gemakkelijk te bereiken via de snelwegen. De meeste mensen kiezen er voor om een busrit te maken, dit is immers de meest voordelige optie. Je kunt echter ook, afhankelijk van de afstand, een taxirit maken of een gehuurde auto gebruiken om jouw uitstapje te voltooien.

 

Bezienswaardigheden

Mahebourg kent talloze bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet:

Boottrip in Mahebourg: is je nieuwsgierigheid naar de onderwaterwereld in Mauritius geprikkeld? Dan is een speciale boottrip in Mahebourg zeker de moeite waard. Dankzij speciale boten met glazen bodem is het mogelijk om op veilige afstand de onderwaterwereld te bewonderen. Ook van dichtbij kijken is geen enkel probleem. Er zijn diverse mogelijkheden om te gaan snorkelen of duiken met een professional. Terwijl je de stille wereld onderwater bewonderd, kun je genieten van een geweldig kleurenpalet en exotische vissen. Een vakantiedag met een gouden randje!

Rondleiding met gids: het is ook mogelijk om een rondleiding met gids te boeken in dit pittoreske dorpje. Deze gids leidt de toeristen langs alle bijzondere plekjes die dit dorpje rijk is. Je kunt kiezen voor een privérondleiding, maar het is ook mogelijk om met een grote groep op stap te gaan. Dankzij de rondleiding krijg je de mogelijkheid om de sfeer in het dorpje te proeven en ondertussen ook de locals wat beter te leren kennen.  

 

Ile aux Aigrettes Nature Reserve: dit eiland ligt een klein stukje van Mahebourg vandaan en is te bezoeken door middel van een boottocht. Hier vind je het laatste sanctuarium om oorspronkelijke diersoorten van Mauritius nog een kans te bieden. De dieren worden met uitsterven bedreigd en worden geholpen door de expertise van talloze biologen.

 

Een trip maken naar Mahebourg? We hebben de beste deals voor je opgezocht!Booking.com