De mooiste stranden van Mauritius

Een eiland als Mauritius heeft bijzonder veel stranden aan praktisch iedere kust. Je kunt er dagenlang genieten van zon, zee en strand. Heerlijk relaxen maar ook lange strandwandelingen maken behoort zeker tot de mogelijkheden.

Flic en Flac

Flic-en-Flac ligt aan de westkust van Mauritius. Het strand ligt dichtbij Tamarin, een waar surfersparadijs. Ook heb je er een prachtig uitzicht op het schiereiland Le Morne Brabant.

Trou aux Biches

Het strand van Trou aux Biches ligt ook aan de westkust van Mauritius en is zo’n twee kilometer lang. Je hebt er een geweldig uitzicht op de oceaan maar je kunt behalve genieten van het strand zelf, ook diverse watersporten beoefenen.

Ile plate

Île plate 

Île Plate wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. Dit strand is op zo’n 35 kilometer afstand ten zuidwesten van de hoofdstad Port Louis gevestigd. Het strand van Île Plate behoort tot één van de mooiste plekjes in Mauritius.

Openbare en privé stranden

Op Mauritius wordt een onderscheid gemaakt tussen openbare en privé stranden. De openbare stranden zijn voor iedereen toegankelijk en de privé stranden horen veelal bij een hotel of resort. De hoteleigenaren hebben liever niet dat iedereen deze stranden betreedt en dat is vanaf de straatkant ook inderdaad moeilijk te doen. Loop je echter al op een openbaar strand dan kun je meestal gewoon verder lopen naar de andere stranden. Dit is niet verboden want op Mauritius zijn alle stranden voor iedereen vrij toegankelijk, met uitzondering van een aantal delen die oorspronkelijk geen strand waren.

 

Neem alles wat je nodig hebt zelf mee naar het strand

De stranden van Mauritius zijn alleen overdag toegankelijk. Het is niet de bedoeling dat je er ’s nachts nog loopt of tijd doorbrengt. Op de stranden zelf vind je doorgaans weinig voorzieningen dus het is verstandig alles zelf mee te nemen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld ligstoelen, een parasol maar ook eten en drinken want dat vind je er hooguit, en dan ook nog eens beperkt, op de parkeerplaatsen. Op de privé stranden die bij een hotel horen zijn wel voorzieningen te vinden maar als je geen gast bent van het hotel wordt het niet altijd op prijs gesteld als je er gebruik van maakt. Dus neem gewoon lekker zelf mee wat je nodig hebt zodat je optimaal kunt genieten van een dagje strand.

 

Toeristen en lokale bevolking

Niet alleen de toeristen bezoeken de stranden op Mauritius. Ook de lokale bevolking maakt er gebruik van en zij maken er nog wel eens muziek waardoor het erg leuk kan worden als je er bent. De gezelligheid speelt zeker een belangrijke rol. Als toerist is dit een uitgelezen kans om met de plaatselijke bevolking in contact te komen en de cultuur te leren kennen.

 

Populaire stranden

Het eiland kent een aantal zeer populaire stranden waar je terecht kunt waarbij onder andere gedacht kan worden aan de stranden van Blue Bay, Tamarin Beach, Trou aux Biches en dat van Flic-en-Flac. En dan noemen we er nog maar een paar. Kijk voordat je een vakantie boekt welk strand je wel aanstaat en probeer daar een verblijf in de buurt te vinden. Wellicht vind je dan ook een hotel met privéstrand of is het openbare strand op een steenworp afstand.

 

Stranden aan de verschillende kusten

De stranden aan de west- en noordkust zijn erg populair voor echte zonvakanties maar ook in het oosten van het eiland vind je prachtige stranden die zelfs paradijselijk aandoen. Deze regionen zijn met name erg geschikt voor te surfen en te duiken. Kies je voor het zuiden van het eiland? Ook daar zijn mooie stranden maar kun je ook genieten van een bosrijke omgeving en indrukwekkende watervallen.