Flic-en-Flac

Kies voor het strand van Flic-en-Flac

Het eiland Mauritius is vergeven van de zandstranden waarbij het strand van Flic-en-Flac er zeker bovenuit steekt. Het is een kilometerslang strand dat werkelijk aandoet als een paradijs. Je hebt er het strand, de blauwe zee en een geweldig uitzicht. Deze mooi idylle wordt niet verstoord door de aanwezigheid van talloze hotels en appartementencomplexen omdat het strand zelf daar gewoon te mooi voor is.

Flic en Flac

Een van de mooiste stranden op  het eiland

Als je graag een zonvakantie wilt doen waarbij je heerlijk kunt relaxen kies je het verstandigst voor een hotel dichtbij de kust. Je hebt hierin een ruime keuze en de prijzen lopen ook uiteen zodat er voor iedereen wel wat te vinden is. Het strand van Flic-en-Flac is een van de grootste van het eiland en er komen niet alleen toeristen. Je vindt er de plaatselijke bevolking ook vaak. Flic-en-Flac ligt aan de westkust van Mauritius en je kunt er het schiereiland Le Morne Brabant ook zien. Verder ligt heel dichtbij het strand van Tamarin waar veel surfers de golven trotseren. Het strand van Flic-en-Flac kan gebruikt worden om te zonnen, te picknicken, een spelletje te doen en er wordt natuurlijk ook gezwommen. De plaatselijke lagune wordt beschermd door de mooie koraalriffen. Het koraal wordt wereldwijd bedreigd dus ga zeker kijken als je daar bent, bijvoorbeeld al snorkelend.

 

Kies ook voor de natuur

De meeste mensen zullen niet alleen voor een strandvakantie naar Mauritius gaan maar willen waarschijnlijk ook nog wel wat van de cultuur en de natuur opsnuiven. Ook dit kan in Flic-en-Flac. Je vindt er bijvoorbeeld het Casela Bird Park waar je naast meer dan 140 vogelsoorten (waaronder ook bedreigde) kunt genieten van prachtige orchideeën.

 

Andere kenmerken van het dorp zelf

Het dorpje zelf kent geen echte industrie maar er zijn wel een aantal suikerplantages. Deze beslaan nagenoeg de helft van de totale oppervlakte van het dorp. Ook deze zijn een bezoek meer dan waard. Je maakt er ook meteen kennis met de geschiedenis van het eiland.

 

Toerisme viert hoogtij

Flic-en-Flac is zeker toeristisch te noemen en kan ieder jaar rekenen op zo’n half miljoen bezoekers. De witte zandstranden zijn zeker de moeite waard maar als je het liever wat rustiger hebt is deze plaats niet de beste om als vakantiebestemming te kiezen. Houd je wel van gezellige drukte dan is het zeker een goede keus. Je vindt er tal van voorzieningen voor toeristen waarbij je kunt denken aan hotels maar ook de restaurants en bars ontbreken niet.

 

Klimaat beïnvloedt het strand

Het strand zelf heeft wel te lijden onder de huidige klimaatverandering. Door de opwarming van de aarde vindt er erosie plaats op de stranden en het koraalrif. Dit is zeker zorgwekkend te noemen en er worden verstevigingen aangebracht om ervoor te zorgen dat het strand zich niet steeds verder terugtrekt maar of dit voldoende zal zijn in de toekomst is nog onzeker. Voorlopig is het strand en het bijbehorende plaatsje in ieder geval nog zeker een bezoek waard mocht je op Mauritius verblijven.