Trou aux biches

Geniet van het strand van Trou aux biches

Mauritius staat zeker bekend om zijn mooie stranden. Het is natuurlijk een eiland dus het is rondom voorzien van een fraaie kuststrook. Je vindt er een aantal zeer bekende stranden waarvan Trou aux Biches er een is. Dit strand wordt dan ook gezien als een van de mooiste aan de westkust van het eiland en wordt ook veelvuldig bezocht door toeristen.

Zon, zee en strand

Het strand van Trou aux Biches is zo’n twee kilometer lang en bestaat uit fijn wit zand. Je hebt er een geweldig uitzicht op de oceaan maar je kunt behalve genieten van het strand zelf ook diverse watersporten beoefenen. Menig persoon zal jaloers op je zijn als ze zien waar je bent als je ze een foto stuurt. De zee is blauw, de lucht is blauw en het strand spierwit. En er staan ook nog eens palmbomen dus het is zeker een tropische verrassing te noemen.

 

Begin aan de noordkant

Als je met de auto naar het strand wilt kies je er het beste voor deze te parkeren aan de noordkant van het dorpje. Daar is het meeste plaats en van daaruit kom je ook meteen op het fraaiste stuk van het strand.

 

Weinig voorzieningen op het strand zelf

Op Mauritius vind je tal van stranden maar deze zijn niet allemaal hetzelfde maar delen wel bepaalde kenmerken. De stranden mogen dan weliswaar toeristische trekpleisters zijn, je vindt er maar weinig voorzieningen. Je zult op de openbare stranden geen barretjes treffen of douches, laat staan strandstoelen of parasols. Er staan bomen als je beschutting zoekt en als je een ijsje of wat drinken wilt koop je dit het beste op de parkeerplaats of neem je het zelf mee. Dat laatste is overigens zeker aan te raden. Naast de openbare stranden die voor iedereen toegankelijk zijn vind je ook veel privé stranden op het eiland die bij een hotel of resort horen. Je zou denken dat je daar niet op kunt als je geen gast bent en dat geldt inderdaad vaak als je vanaf de straatkant komt. Ben je echter al op een openbaar strand dan kun je verder doorlopen en zo ook op de andere stranden geraken. Dit is ook niet verboden.

Bijna alle stranden vrij toegankelijk

Op de privé stranden vind je vaak wel diverse voorzieningen die je kunt gebruiken maar als je geen gast bent van het betreffende hotel wordt het niet echt op prijs gesteld als je dit doet. Met uitzondering van een aantal kunstmatig aangelegde stranden zijn echter alle stranden op Mauritius openbaar gebied en dus toch vrij toegankelijk. De stranden die bij een hotel horen zijn vaak het beste onderhouden dus dat is zeker een reden om er gebruik van te maken.

 

Alleen overdag toegankelijk

Overdag kun je lange wandelingen maken door het zand. Parkeer je auto gratis op een van de parkeerplaatsen dichtbij, ga het strand op en geniet van de zon, zee en het uitzicht. De openbare stranden zijn niet overvol op Mauritius en alleen overdag toegankelijk. Als het donker is mag je er niet meer op, hetgeen niet zo gek is want er zijn ook geen strandwachten aanwezig.